Letölthető mintaétrend

Gyakran hallhatjuk, hogy az egészséges életmód drága. Drágák a különböző "csodalisztek", a belőlük készült pékáruk, a cukorhelyettesítők, táplálékkiegészítők stb. Nos, ez így igaz.

A teljes értékű növényi étrend azonban nem erről szól. Nem kell rögtön "BIO boltba" rohannunk és a fél üzletet felvásárolnunk. Elég elmennünk a sarki zöldségesig, ahol minden számunkra szükséges alapanyagot beszerezhetünk. Zöldségek, gyümölcsök, hüvelyesek, gabonák és olajos magok bárhol könnyen beszerezhetők, és ha a szezonalitás figyelembevételével vásárolunk, akkor pénztárcabarát módon tudjuk beszerezni az alapanyagokat.

Ha szeretnéd kipróbálni a teljes értékű növényi étrendet, de nem tudod, hogyan kezdj hozzá, vagy esetleg attól tartasz, hogy túl drága ez az étkezési forma, akkor szeretettel ajánljuk figyelmedbe az alábbi, ingyen letölthető 7 napos mintaétrendet, melyet növényi táplálkozási szakértőnk, Plantbased Miri állított össze.

A mintaétrenddel kapcsolatban fontosnak tartjuk megemlíteni, hogy gyakran szerepel benne növényi tej, illetve datolya szirup / datolya paszta, melyek nem összetévesztendők a boltban vásárolható változatokkal.

A bolti datolya szirup nem teljes értékű, ugyanis nem tartalmazza a datolya összes alkotórészét, mert rengeteg értékes tápanyagtól megfosztják azt. Házilag viszont roppant egyszerűen elkészíthető. Íme a teljes értékű datolya paszta receptje: 

 https://www.plantbasedmiri.com/post/datolya-paszta

A boltban vásárolható növényi tejek nagy része pedig telis-tele van felesleges adalékanyagokkal, mint pl hozzáadott olaj, cukor, állagjavítók, emulgeálószerek. Éppen ezért érdemes otthon elkészítenünk, vagy pedig olyat érdemes választanunk, ami a gabonán és magon (pl. mandula, szója, zab, rizs), illetve vízen kívül mást nem tartalmaz.


(Kattints a fekete téglalapra az ingyenes letöltésért.)